620.00

Kamin Cucina sestoji iz kotlovske pločevine in litegaželeza (pokrov, vrata + podstavek kamina). Kurišče je obdano s šamotnimi opekami. Cucina ima poleg klasičnega kurišča na vrhu tudi pečico. Pečica se je večkrat izkazala za izjemno praktično in simpatično rešitev v primeru izpada električnega toka ali v primeru, ko želite hrano zgolj pogreti. Kamin prostor ogreva z 8,3 kW izhodno močjo.


Opis

Kamin Cucina je nadgradnja ostalih kaminov tega proizvajalca. Je tudi eden izmed najvišjih kaminov iz naše ponudbe, predvsem zaradi pečice na vrhu.

Na otip je kamin robusten in kakovosten. Vrata, pokrov in podstavek so narejeni iz litegaželeza, kar pripomore k temu, da kamin toploto ohranja dlje. Na pokrovu in stranicah ima kamin odprtine za kroženje zraka, s katerimi ohranja živahno barvo emajliranih stranic kamina in tako podaljša njihovo življenjsko dobo.

Kurišče kamina je veliko in z vseh strani obdano s šamotnimi opekami. Na vratih kamina je montirano veliko ognje-odporno steklo, skozi katero lahko opazujemo izgorevanje polen. Veliko steklo je primerno tudi za večere, ko ugasnete luči in vaš prostor prevzame ognjeni ples iz kurišča kamina, kar popestri atmosfero v prostoru. Pod kuriščem se za vrati skriva tudi posodica za pepel, ki jo enostavno potegnete iz svojega mesta in po potrebi spraznete. Prav tako je na litoželeznih vratih kamina montiran regulator zraka, s katerim po potrebi doziramo količino kisika v kurišče.

Nad kuriščem opazimo veliko pečico, ki se greje s pomočjo dimnih plinov iz kurišča. Zakaj nebi izkoristili naravnih procesov izgorevanja polen in s pomočjo pečice nekoliko privarčevali pri vašem računu za elektriko?

Na dnu kamina najdemo nekaj dodatnega prostora, ki zaradi razgretega kamina oddaja toploto in ga lahko izkoristite kot odlagališče trsk. Trske se na tak način dodatno posušijo in vam ne povzročajo nepotrebnih preglavic, ko želite kamin zakuriti.

Cucino lahko postavite kamorkoli. V hiši bo interier popestril s svojim klasičnim, vendar živahnim izgledom. V počitniški hiši vam in vašim gostom s svojo unikatno toploto in zvokom izgorevanja dišečih polen pričara občutek domačnosti in sproščenosti.

 

Teža: 108 kg

Zunanje dimenzije (V*Š*G): 1060 mm * 560 mm *480 mm

Dimenzije kurišča (V*Š*G): 320 mm * 370 mm *380 mm

Dimenzije pečice (V*Š*G): 220 mm * 360 mm * 440 mm

Premer dimnika: 150 mm

Moč: 8,3 kW

Energetska učinkovitost: 74 %

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cucina”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja