343.00

Kamin Taurus sestoji iz kotlovske pločevine in keramike (na strani), kurišče je obdano s šamotnimi opekami. Taurus ima poleg klasičnega kurišča na vrhu tudi pečico. Pečica se je večkrat izkazala za izjemno praktično in simpatično rešitev v primeru izpada električnega toka ali v primeru, ko želite hrano zgolj pogreti. Kamin z 12 kW izhodno močjo.


Opis

Samostoječi kamin Taurus se je izkazal za najbolje prodajan kamin v naši spletni trgovini. Ta podatek sicer ne preseneča, Taurus ima praktično vse, kar bi si želeli.

Kurišče kamina je veliko (predvsem globoko) in z vseh strani obdano s šamotnimi opekami. Na vratih kamina je montirano veliko ognje-odporno steklo, skozi katero lahko opazujemo izgorevanje polen. Veliko steklo je primerno tudi za večere, ko ugasnete luči in vaš prostor prevzame ognjeni ples iz kurišča kamina, kar popestri atmosfero v prostoru.

Nad kuriščem opazimo veliko pečico, ki se greje s pomočjo dimnih plinov iz kurišča. Zakaj nebi izkoristili naravnih procesov izgorevanja polen in s pomočjo pečice nekoliko privarčevali pri vašem računu za elektriko?

Taurus ima na izhodu dimne cevi montirano loputico, s katero uravnavamo dimne izpuste v dimnik. Na tak način še dodatno omejimo moč izgorevanja polen, kar je izjemno praktično, če ima vaš hišni dimnik premočan vlek.

Na dnu kamina najdemo nekaj dodatnega prostora, ki zaradi razgretega kamina oddaja toploto in ga lahko izkoristite kot odlagališče trsk. Trske se na tak način dodatno posušijo in vam ne povzročajo nepotrebnih preglavic, ko želite kamin zakuriti. Nad odlagališčem najdemo veliko posodo za pepel, na katerim je montiran regulator zraka. Z regulatorjem zraka določamo količino zraka, ki ga želimo dozirati  v kurišče kamina.  Posodico za pepel in kurišče ločuje bordo rdeča keramika, ki sprednjo stran kamina nekoliko poživi.

 

Teža: 90 kg

Zunanje dimenzije (V*Š*G): 1020 mm * 460 mm *460 mm

Dimenzije kurišča (V*Š*G): 450 mm * 350 mm *360 mm

Dimenzije pečice (V*Š*G): 200 mm * 320 mm * 390 mm

Premer dimnika: 120 mm

Moč: 12 kW

Energetska učinkovitost: 80 %

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Taurus”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja